Šamac: Klub istoričara "Posavina" pokreće časopis "Naša misao"

Srna
Šamac: Klub istoričara "Posavina" pokreće časopis "Naša misao"

ŠAMAC - Klub istoričara "Posavina", čiji su članovi iz Šamca, Modriče, Banjaluke, Prijedora, Doboja i Niša, planira da od septembra pokrene časopis koji će se vjerovatno zvati "Naša misao", rekla je Srni predsjednik ovog kluba Maja Vidović.


Vidovićeva je dodala da su inicijatori za pokretanje glasnika Kluba istoričara ona i kolega Dimitrije Živanović iz Modriče koji je takođe član ovog kluba.

Ona je napomenula da je planirano da časopis prikuplja građu od saradnika koji će slati svoje radove iz oblasti nauke, a najviše iz istorije.

Vidovićeva je dodala da će svaki broj obrađivati određenu temu, te da će ona i Živanović biti recenzenti.

"Časopis će biti podijeljen u tri dijela - u prvom će se obrađivati tema, u drugom će se pisati o aktuelnostima u zavisnosti od situacije i okolnosti, a treći segment će činiti razglednice, odnosno putopisi studenata iz Srpske i drugih zemalja koji su posjetili neke zemlje", kaže Vidovićeva.

Ona je dodala da Klub istoričara "Posavina" trenutno radi kao zastupnik izdavačke kuće "Klio" iz Beograda i da prodaje njihove knjige istorijske tematike. Zainteresovani mogu da poruče ove knjige i preko "Fejsbuka".

"Klub je osnovan i registrovan 2019. godine i broji 20 članova iz Šamca, Modriče, Banjaluke, Prijedora, Doboja i Niša. U prethodnom periodu do epidemije virusa korona organizovali smo kulturno-istorijske večeri u Šamcu na kojima su održana predavanja iz istorije, a jedan od posljednjih učesnika bio je Dejan Ristić, autor knjige Mitovi srpske istorije", rekla je Vidovićeva.

Ona je apelovala da se stanovnici pridruže i pišu za njih, te pozvala preduzeća da im finansijski pomognu u radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana