Saborni hram u Sarajevu proslavio krsnu slavu

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

SARAJEVO - Saborni hram Rođenja Presveta Bogorodice u Sarajevu proslavio je danas krsnu slavu Malu Gospojinu, a svetu arhijerejsku liturgiju služio je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Mitropolit Hrizostom je nakon liturgije osveštao slavsko žito i prelomio slavski kolač. Čestitajući vjernicima krsnu slavu, mitropolit Hrizostom je istakao da je danas potrebna pomoć, molitva i zaštita Presvete Bogorodice u neprilikama u kojim se našao čitav svijet.

Mitropolit Hrizostom je naveo da je svijet postao egocentričan i egoističan, samo gleda sebe, a ne bližnjega, te da upravo ovi praznici predstavljaju prilike da se uči kako treba sačuvati vjeru i nadu.

"Neka bude srećna krsna slava ovog svetog hrama i bude blagosloveno svima koji ste danas ovdje sabrani i da nas Gospod molitvama Presvete Bogorodice blagoslovi, ukrijepi i osnaži.

Prije svega naša vjeru, ljubav i nadu", rekao je mitropolit Hrizostom. On je poručio da je potrebno imati veliku ljubav ne samo prema Bogu, nego i prema čovjeku, koji je slika Božija.

"Zato je Gospod i kazao da ljubimo jednako bližnjega svoga kao što ljubimo sami sebi, kao što ljubimo Boga.

To je ono što je Gospod od hrišćana zahtijevao i zahtijeva, da tu ljubav prema Bogu i bližnjemu svakodnevno izgrađujemo“, rekao je on. Mitropolit Hrizostom rukopoložio je Uglješu Skoku u čin đakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana