Sa tržišta BiH se povlače tri laserske igračke i industrijska zaštitna kaciga

Srna
Sa tržišta BiH se povlače tri laserske igračke i industrijska zaštitna kaciga

SARAJEVO - Sa tržišta BiH povlače se i uništavaju igračke dvije vrste laserskih pištolja, te laserski pokazivač, jer predstavljaju rizik od povreda i oštećenja vida, a kupcima se preporučuje da proizvod vrate u prodavnicu gdje je kupljen.

Sa tržišta se povlači i uništava i industrijska zaštitna kaciga, jer predstavlja ozbiljan rizik po zdravlje korisnika, zato što ne pruža zaštitu od udara i povreda, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Laserski pištolji “Airsoft Gun P-779B” i “Air Sport Gun 729D”, te pokazivač “LD”, uvezeni iz Kine, predstavljaju rizik od povrede oka i oštećenja vida jer izmjerena srednja snaga laserskog snopa kod sve tri igračke nije u klasi koja je dopuštena u standardu BAS EN 60825-1:2016.

Proizvod ne sadrži ni potrebna upozorenja i informacije za korisnike propisane u istom standardu.

Industrijska zaštitna kaciga marke 1802216 PVC, bar kod 3870166801981, uvezena iz Kine, povlači se sa tržišta i uništava, jer nije usklađena sa naredbom o ličnoj zaštitnoj opremi i ne ispunjava sve zahtjeve prema standardu BAS EN 397 +A1:2013.

Kaciga je nedovoljno otporna na probijanje, traka za njeno pozicioniranje nedovoljno učvršćuje, a proizvod nije u potpunosti označen, te nedostaju obavezne informacije o bezbjednosnoj upotrebi, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana