Runić: Srba u Federaciji ima i biće

SRNA
Runić: Srba u Federaciji ima i biće

DRVAR- Načelnik opštine Drvar Dušica Runić poručila je lideru SDA Bakiru Izetbegoviću da u Federaciji BiH ima Srba i da će ih biti, te da treba da posjeti 13 prijeratnih srpskih drvarskih sela koja 28 godina poslije rata nemaju struju.

"Dođite u zapadni dio svoje Federacije pa ćete vidjeti koliko ste nas osiromašili, obezvrijedili i uništili sve. Dođite u Drvar, najveću srpsku povratničku opštinu da vidite groblje industrije i siromahe koji nemaju gdje zaraditi za hljeb. Ali na ognjištu su, čuvaju i bdiju nad svojim zgarištima", poručila je Runićeva.

Ona je izjavila Srni da i nakon 28 godina od rata drvarska sela koja su Dejtonskim sporazumom pripala Bihaću nemaju struju.

"Drvaru ste uzeli 13 sela. I tamo žive Srbi. Ali nemaju struju ni osnovne uslove za život pa Vas ne mogu čuti kako olako izjavljujete da nas nema. Klub Srba u Domu naroda FBiH popunili ste svojim Sarajlijama koje ste asimilirali za ovih 30 godina. One prijeratne ste otjerali i jeftino kupili njihovu imovinu kako biste sada komotno izjavljivali kako ih tobože nema", dodala je Runićeva.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je, govoreći o formiranju vlasti u FBiH, uz ocjenu da je SDA nezaobilazan faktor, izjavio da je najmanji i najmanje zahtjevan za osvajanje srpski klub delegata jer Srba u Federaciji ima 30 puta manje nego Bošnjaka, ali da taj dio kontroliše SDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana