Ribolovci iz Bijeljine obogatili vode sa 700 kilograma mlađi šarana

Ljiljana Aleksić
Ribolovci iz Bijeljine obogatili vode sa 700 kilograma mlađi šarana

Bijeljina - Zaljubljenici u ribolov okupljeni u Sportsko-ribolovno društvo “Riba” u Bijeljini obavili su redovno godišnje poribljavanje voda kojima gazduju obogativši ih sa 700 kilograma mlađi šarana.

Prema riječima predsjednika ovog udruženja Miodraga Đukića, poribljavanje je obavljeno na vještačkim jezerima u Crnjelovu, te Švapskoj adi i Rudinama u Dvorovima, a planirano je da se u rijeku Savu u Brodcu pusti oko 250 kilograma mlađi.

Kako je istakao, poribljavanje kanala rijeke Dašnice, koja protiče kroz centar grada, nije obavljeno jer se trenutno uređuje, a planirano je da se naredne godine u njega ispusti 300 kilograma ribe.

- Čim se steknu uslovi mi ćemo to odmah uraditi. Sredstva za te namjene smo obezbijedili - rekao je Đukić koji se nada da će na taj način biti ublažena šteta nastala zbog radova.

Prema njegovim riječima, za ovogodišnje poribljavanje voda sredstva su obezbijeđena dijelom od novca koji je sakupljen na osnovu izdavanja ribarskih dozvola, a dijelom od odštete, koja je Društvu “Riba” isplaćena zbog štete pričinjene ribljem fondu prošle godine.

U ovom društvu ističu da je ove godine izdato rekordnih 860 ribarskih dozvola.

- Kada sve saberemo možemo reći da smo nadmašili Banjaluku po brojnosti članstva - kaže predsjednik Skupštine SRD “Riba” Miodrag Maričić i dodaje da je, osim penzionera kojima je ovo hobi, sve više mladih zainteresovano za ribolov što je posebno značajno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana