Republički štab donio nove odluke: Dozvoljen rad skijalištima i pozorištima

GS
Republički štab donio nove odluke: Dozvoljen rad skijalištima i pozorištima

BANjALUKA – Republički štab za vanredne situacije danas je donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj kojim je od danas dozvoljen rad skijalištima i skijaškim centrima.

Takođe, Republički štab odlučio je da od ponedjeljka, 26. aprila dozvoli rad pozorišta.

Republički štab za vanredne situacije usvojio je Zaključak o donaciji Nestle Adriatic BH d.o.o. BiH te dao saglasnost da se donacija od 37.240 švajcarskih franaka, utvrđena od strane Savjeta ministara, uplati Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u svrhu nabavka vakcina i vakcinalnog materijala potrebnog za imunizaciju.

Republički štab za vanredne situacije zadužio je Institut da u skladu sa pozitivno pravnim propisima realizuje predmetnu donaciju i da o istom informiše Republički štab.

Republički štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici razmatrao je epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj.

- U pogledu epidemiološke situacije, u trećoj smo sedmici manjeg broja ukupno zaraženih.Istovremeno, u padu je i broj lica koja su hospitalizovana u zdravstvenim ustanovama - saopšteno je iz Vlade Srpske.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske saopštilo je da je u Republici Srpskoj primjetno blago poboljšanje epidemiološke situacije.

- Republički štab za vanredne situacije će pratiti epidemiološke parametre i ukoliko se nastavi trend poboljšanja, u skorije vrijeme će ublažiti mjere kada je riječ o aktivnostima sportskih organizacija - saopšteno je iz Ministarstva.

U saopštenju se navodi da, za sada, sve mjere ostaju na snazi.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Republički štab za vanredne situacije postepeno ublažio mjere i brojne sportske aktivnosti su dozvoljene.

-Zahvaljujemo sportistima i sportskoj javnosti na razumijevanju i apelujemo da svi građano poštuju propisane mjere, naročito u predstojećim prazničnim danima da bismo svi zajedno uticali na poboljšanje epidemiološke situacije - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana