Reljić: Dobrovoljni davaoci krvi zaslužuju privilegije u društvu

Srna, Foto: Arhiva
Reljić: Dobrovoljni davaoci krvi zaslužuju privilegije u društvu

KOZARSKA DUBICA - U drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kozarskoj Dubici prikupljeno je 45 litara dragocjene tečnosti, potvrdio je sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Goran Gajić.

"Kozarska Dubica je dobro poznata po veoma aktivnim davaocima krvi koji sakupe zavidne količine dragocjene tačnosti na organizovanim akcijama u saradnji sa transfuziološkim službama iz Prijedora i Gradiške", rekao je Gajić.

On je naveo da je odziv davalaca dobar, a da se u prosjeku na akcije odazove oko 120 do 130 davalaca krvi.

Gajić je pozvao mlade ljude koji su zdravi da im se pridruže, daju krv i pomognu onima kojima je potrebna.

Pohvale za rad Crvenog krsta u Kozarskoj Dubici, naročito kada je dobrovoljno davalaštvo u pitanju, uputio i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

"Imamo najbolje organizovanu organizaciju Crvenog krsta u BiH. Perfektno rade svoj posao što je za svaku pohvalu", rekao je Reljić novinarima.

On je dodao da Kozarska Dubica ima i dobre davaoce krvi.

"Veliku zahvalnost zaslužuju ovi ljudi koji daruju krv onima kojima je ugrožen život. Na ovaj način pokazuju svoju humanost, te zaslužuju privilegije u društvu, a zalihe krvi uvijek su potrebne jer se krv troši svakodnevno, tokom operativnih zahvata i drugih povreda", naglasio je Reljić.

Doktor Tatjana Milešević Babić, specijalista transfuziologije u Bolnici Gradiška, izjavila je da je zdravo davati krv i da to mogu učiniti sve zdrave osobe od 18 do 65 godina.

Do kraja ove godine opštinska organizacija Crvenog krsta u Kozarskoj Dubici organizovaće još jednu dobrovoljnu akciju davanja krvi.

Obje ovogodišnje akcija održane su u sportskoj dvorani, kako bi se mogle ispoštovati sve preventivne mjere koje su na snazi od pojave epidemije novog virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana