Regionalna povezanost i promocija važni za razvoj turizma Srpske

Srna
Regionalna povezanost i promocija važni za razvoj turizma Srpske

Beograd - Regionalna turistička povezanost i promocija su od velikog značaja za razvoj turizma u Republici Srpskoj, izjavila je Srni pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Dragana Ristić.

Ristićeva, koja je danas na Kalemegdanu u Beogradu prisustvovala svečanom otvaranju regionalnog festivala turističkih destinacija i manifestacija "Beogradski manifest", rekla je da je ovo odlična prililika za promociju novih turističkih potencijala Republike Srpske i za njihovo približavanje turistima iz Srbije i regiona.

Ona je istakla da su noviteti u turističkoj ponudi Republike Srpske mnogobrojni, prije svega, kada je u pitanju adrenalinski turizam, etnoturizam, planinski turizam.

Prema njenim riječima, nakon održavanja Evropskog olimpijskog festivala mladih -Ejofa, Istočno Sarajevo i Jahorina postali su prepoznatljivi u svijetu sporta, što će nesumnjivo uticati na razvoj turizma u Republici Srpskoj.

"Ono što krasi našu turističku zajednicu je spremnost, prvenstveno Ministarstva trgovine i turizma, a i naših turističkih organizacija i turističkih radnika da se povežu sa svijetom i obogate našu turističku ponudu", zaključila je Ristićeva.

Najveći regionalni festival turističkih destinacija i manifestacija "Beogradski manifest" na kojem će se i ove godine predstaviti Turistička organizacija Republike Srpske otvoren je kod Sahat-kule na Beogradskoj tvrđavi, a svečanom otvaranju prisustvovao je i ministar turizma Srbije Rasim Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana