Realni sektor dobio olakšice od gotovo 100 miliona maraka

Srna
Realni sektor dobio olakšice od gotovo 100 miliona maraka

BANjALUKA- Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je realni sektor iz republičkog budžeta dobio olakšice od gotovo 100 miliona maraka za posljednje nepune dvije godine.

Višković je u Narodnoj skupštini Republike Srpske naglasio da je benefit rada Vlade i u tome da je cijena električne energije u Srpskoj povoljnija nego u FBiH.

On je istakao da je ponosan na ono što je uradila Vlada Republike Srpske i naglasio da nisu tačni navodi poslanika SDS-a Miladina Stanića da nije učinila ništa.

- Napravite analizu rada Vlade Republike Srpske, pa ćete vidjeti rast plata, penzija, pokrivenosti izvoza uvozom, zaposlenosti, budžeta i proizvodnje, te smanjenje deficita spoljnotrgovinske razmjene. Treba uraditi još i trudiću se da bude urađeno još više jer je to moj zadatak - istakao je Višković.

Prema njegovim riječima, da nije bilo ovih pokazatelja, u Republici Srpskoj ne bi bilo rasta penzija od 3,11 odsto.
Višković je naveo da je budžet Srpske za ovu godinu veći za 160 miliona KM u odnosu na prošlu, te da je rebalans prošlogodišnjeg budžeta pod rukovodstvom Vlade ostvaren u plusu od 60 miliona maraka.

On je podsjetio na kredite Investiciono-razvojne banke sa stimulativnim stopama koje su koristili mnogi privrednici i građani, te podsticaje za pivrednike na povećanje plata radnika.
Višković je najavio da će krajem februara biti održan okrugli sto "Privreda Republike Srpske i pravci daljeg razvoja".

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana