Razvojna agencija: Unapređenje poslovanja za devet poslovnih subjekata u Srpskoj

Srna
Razvojna agencija: Unapređenje poslovanja za devet poslovnih subjekata u Srpskoj

BANjALUKA - Razvojna agencija Republike Srpske, u okviru Evropske mreže preduzetništva, realizuje novi ciklus obuka iz oblasti kontrolinga, odnosno vodeće njemačke metodologije upravljanja preduzećem.

 

Obuku, koja je počela danas, pohađa devet kandidata iz devet poslovnih subjekata u Srpskoj.

Oni će uz podršku iskusnih predavača steći osnovna znanja iz oblasti kontrolinga i ovladati alatima i tehnikama koje će praktično primijeniti u svom i u radu preduzeća.

Prema riječima direktora Razvojne agencije Republike Srpske Marinka Đukića, kontroling je vodeća njemačka metodologija upravljanja preduzećem kojom se prikupljaju poslovne informacije neophodne rukovodiocima za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka kao što su, između ostalih, izrada budžeta, strateško planiranje, te obračun troškova i učinaka.

Prije početka obuke u prostorijama Razvojne agencije Republike Srpske potpisani su ugovori sa kandidatima, kao i predstavnicima preduzeća kojima će biti pružena ova usluga, saopšteno je iz ove agencije.

Izvršni direktor banjalučke "GMP kompani" Zoran Joldžić prilikom potpisivanja ugovora je istakao da ova kompanija već primjenjuje kontroling kao način upravljanja i prikupljanja podataka radi donošenja pravovremenih i ispravnih odluka, a od ovog treninga očekuju da ta nadograde znanja i unaprijede vještine.

Obuku u oblasti kontrolinga Razvojna agencija Republike Srpske organizuje drugu godinu.

Prošlogodišnju obuku prošlo je 10 predstavnika preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana