Razvijati saradnju privrednika Adane i Bijeljine

Srna
Razvijati saradnju privrednika Adane i Bijeljine

BIJELjINA - Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Stevo Savić razgovarao je u Adani u Turskoj sa predstavnicima Privredne komore tog grada i ukazao na potrebu nastavka dobre privredne saradnje, gdje interes mogu pronaći privrednici iz bijeljinske regije.

Savić se sastao sa predsjednikom Privredne komore Adana Zeki Kivančem, koji je izrazio želju za razvijanje poslovne saradnje i potrebu ove regije za uvozom biljnih proteina- soje, saopšteno je danas iz Područne privredne komore Bijeljina.

Savić je istakao da je radna posjeta Privrednoj komori Adana još jedna potvrda uspješnih odnosa komorskih sistema.

U toku radne posjete, Savić je prisustvovao sjednici Upravnog odbora Trgovačke komore Adana gdje je ukazano na potrebu intenzivnije privredne saradnje kroz povezivanje poslovne zajednice dvije zemlje.

Generalni sekretar Birol Jarman izrazio je potrebu ove regije za sklapanjem novih poslovnih veza u sektoru gradnje montažnih objekata.

Adanu privlačnom za ulaganje, čine otvoren pristup turskim i međunarodnim tržištima sa postojećim saobraćajnim kapacitetima, a osim toga, grad je marketinški i distributivni centar poljoprivrednog područja koje proizvodi pamuk, pšenicu, ječam, grožđe, agrume, masline i duvan.

Područna privredna komora Bijeljina će u narednom periodu raditi na povezivanju privrednika koji se bave ovom granom proizvodnje sa Turskom.

Iz bijeljinske Privredne komore su najavili dolazak delegacije predstavnika Komore iz Adane i privrednika iz te regije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana