Razgovarano o upisu univerziteta u Registar visokoškolskih ustanova

Srna
Razgovarano o upisu univerziteta u Registar visokoškolskih ustanova

Istočno Sarajevo - Članovi Skupštine Rektorske konferencije BiH razgovarali su danas u Istočnom Sarajevu o problemima upisa univerziteta u Registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u BiH, kao i o sprovođenju Prioriteta za razvoj visokog obrazovanja u BiH za period 2016-2026. godine.

Na današnjoj sjednici donesena je i odluka o razrješenju dosadašnjeg rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Steve Pašalića sa dužnosti predsjednika Rektorske konferencije, kao i odluka o prestanku ovlaštenja za zastupanje ovog tijela sa danom prestanka njegovog mandata na mjestu rektora.

Usvojena je i odluka o imenovanju novoizabranog rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milana Kulića na dužnost predsjednika Rektorske konferencije, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na sjednici se odlučivalo i o prijedlozima odluka i zaključaka uslovno usvojenih na prvoj sjednici Rektorske konferencije BiH.

Sjednici su osim Pašalića i Kulića, prisustovali rektori univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin, Sarajevu Rifat Škrijelj, “Džemal Bijedić” u Mostaru Elvir Zlomušica, te u Zenici Damir Kukić.

U ime Univerziteta u Tuzli prisustovao je Vedad Pašić, kao i prorektor za međunarnodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dejan Bokonjić i generalni sekretar Ravijojla Đuričić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana