Raspisan konkurs za upis studenata, u prvom ciklusu ima 1.948 mjesta

Srna
Raspisan konkurs za upis studenata, u prvom ciklusu ima 1.948 mjesta

ISTOČNO SARAJEVO - Raspisan je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2021/2022. godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, a na prvom ciklusu ima mjesta za 1.948 studenata.

Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na svim organizacionim jedinicama Univerziteta u Istočnom Sarajevu počinje 21, a završava se 25. juna, dok se prijem dokumenata vrši svaki radni dan.

Polaganje prijemnog ispita je 28. juna u 9.00 časova, a na Medicinskom i Bogoslovskom fakultetu, te Muzičkoj akademiji i Akademiji likovnih 28. i 29. juna sa početkom u 9.00 časova, objavljeno je na zvaničnoj stranici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Termin polaganja prijemnog ispita za studijski program Medicina na engleskom jeziku na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biće naknadno objavljen u zavisnosti od epidemiološke situacije u zemlji iz koje studenti dolaze.

Rezultati konkursa biće objavljeni 30. juna do 14.00 časova. Upis primljenih kandidata je od 5. do 9. jula.

Drugi upisni rok organizovaće fakulteti/akademije koji u prvom roku ne upišu planirani broj studenata.

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok počinje 30. avgusta, a završava se 3. septembra.

Polaganje prijemnog ispita je 6. septembra sa početkom u 9.00 časova, a na Muzičkoj akademiji i Akademiji likovnih umjetnosti 6. i 7. septembra u 9.00 časova.

Objavljivanje rezultata konkursa je do 8. septembra do 14.00 časova, a upis primljenih kandidata od 13. do 19. septembra.

Konkurs za upis studenata na drugi i treći ciklus studija otvoren je od 21. juna do 22. oktobra, do kada će kandidati moći predati prijave.

Polaganje prijemnog ispita na drugom ciklusu studija obaviće se 25. oktobra sa početkom u 9.00 časova, dok je objavljivanje rezultata konkursa 26. oktobra do 14.00 časova.

Upis primljenih kandidata na drugom i trećem ciklusu studija počinje 27. oktobra i završava se 29. oktobra.

Osnovni uslov za upis na studijske programe prve godine prvog ciklusa studija je završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje u Republici Srpskoj i BiH ili ekvivalentno obrazovanje u inostranstvu.

Kandidati koji konkurišu za upis polažu prijemni ispit ili ispit za provjeru sklonosti i sposobnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana