Raspisan konkurs za srednjoškolce sklonim umjetnosti

Agencije
Raspisan konkurs za srednjoškolce sklonim umjetnosti

BANjALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je konkurs "Zašto je kultura (meni) važna?" za podršku učenicima srednjih škola u Srpskoj koji imaju sklonosti prema umjetnosti.

Konkurs, koji je raspisan u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom, odnosi se na šest oblasti umjetnosti, a iz svake će biti nagrađena po tri rada, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. 

Zainteresovani učenici srednjih škola pozvani su da dostave svoje radove o poimanju kulture i njene važnosti u društvenoj zajednici u sljedećim oblastima: likovna, primijenjena umjetnost i dizajn (slikarstvo, skulptura, video-rad, performans, scenografija, ilustracija, kostim, dizajn plakata), fotografija (umjetnička fotografija) i književnost (pripovijetka, kratka priča ili poezija). 

Obuhvaćena je i dramska umjetnost (monolog, dramski tekst ili scenario za kratki film), film(igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni ili video-esej) i muzika (kompozicija ili interpretacija). 

Konkurs će biti otvoren do 28. februara. 

Uslovi za prijavu, koji su precizirani posebno prema oblastima na koje se konkurs odnosi, dostupni su u svim srednjim školama u Republici Srpskoj, te objavljeni na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.ne), na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana