Radnici šumskih gazdinstava traže povećanje cijene rada

Srna
Radnici šumskih gazdinstava traže povećanje cijene rada

BANjALUKA - Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske najavio je da će radnici šumskih gazdinstava u Republici Srpskoj sutra stupiti u štrajk upozorenja sa zahtjevom za hitno povećanje cijene rada sa 140 na 175 KM.

"Od Uprave Šume Republike Srpske tražimo hitno povećanje plata, povećanje cijene rada, koja je u posljednjih 14 godina povećana samo jednom i to u iznosu od 10 KM.

Zbog galopirajuće inflacije, svakodnevnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica i rekordnih cijena goriva od Uprave tražimo povećanje cijene rada sa 140 na 175 KM", navodi se u saopštenju.

Odluku o stupanju u štrajk upozorenja donijela su šumska gazdinstva "Vrbanja" iz Kotor Varoša, "Vučevica" iz Čajniča, "Klekovača Potoci" iz Istočnog Drvara, "Romanija" sa Sokoca, "Oštrelj-Drinić" iz Drinića, "Milići" iz Milića, "Birač" iz Vlasenice, "Visočnik" iz Han Pijeska, te radnici zaposleni u Centru za gazdovanje kršom Trebinje i Šumska uprava "Šekovići".

U saopštenju se dodaje da će sutra prvi u štrajk stupiti radnici šumskih gazdinstava "Vrbanja" iz Kotor Varoša, "Romanija" sa Sokoca i "Visočnik" iz Han Pijeska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana