Račić vjeruje da se stav Vlade Srpske o prekidu saradnje ne odnosi i na privredu

Srna
Račić vjeruje da se stav Vlade Srpske o prekidu saradnje ne odnosi i na privredu

BANjALUKA- Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić smatra da se stav Vlade Republike Srpske o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja ne odnosi na privrednu saradnju.

"Imamo saradnju sa tim zemljama koja nije na nivou saradnje sa zemljama CEFTA ili EU, to je negdje oko 90 odsto ukupne spoljnotrgovinske razmjene Srpske. Stalo nam je da tu saradnju proširujemo i sa drugim regionima i ne bih dao sebi za pravo da spekulišem i donosim neke zaključke kada još ne znamo o čemu je riječ", odgovorio je Račić na pitanje novinara da li će informacija Vlade Srpske uticati na ekonomske prilike.

Predsjednik programskog odbora "Jahorina ekonomskog foruma" Aleksandar Ljuboja ocijenio je da politika utiče na ekonomiju, ali da ekonomija uvijek ima svoj način da opstane i sarađuje.

"Poziv na forum smo poslali svim ambasadama. Volim da čujem različita mišljenja, svi koji su pozvani su dobro došli. Za sada je učešće potvrdila Ambasada Kine u BiH", rekao je Ljuboja.

Vlada Republike Srpska usvojila je 23. marta Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana