Račić: „Banjalučka pivara“ za veći plasman kvalitetnog piva u Srbiji

SRNA
Foto: SRNA

NOVI SAD- Republika Srpska će nastaviti da predstavlja svoje najznačajnije prehrambene proizvođače u Srbiji s ciljem da se njihovih proizvodi nađu u najvećim trgovinskim lancima u toj zemlji, rekao je predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić.

On je rekao da "Banjalučka pivara" trenutno u Srbiji vodi kampanju s ciljem još većeg plasmana njenih kvalitetnih piva na tom tržištu.

"Banjalučka pivara je na tržištu Srbije prošle godine plasirala 50.000 hektolitara piva. I drugi proizvođači iz oblasti prehrambene industrije iz Banjaluke i Srpske, poput `Vitaminke`, `Save` iz Bijeljine, kao i još nekih žele na tržište Srbije, a neki od njih su već ušli u najveće prehrambene trgovinske lance", rekao je Račić Srni u Novom Sadu, gdje prisustvuje 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

On kaže da je uspjeh da se makar jedan od proizvođača iz Srpske nađe u nekom od trgovinskih lanaca Srbije, ali da se nadama da će ih biti mnogo više.

Prema njegovim riječima, Srbija je najznačajniji spoljnotrgovinski partner banjalučke regije, ali i Srpske u cjelini, kao i da se obim razmjene iz godine u godinu povećava.

"Važno je reći da mi iz Srbije uvozimo najviše prehrambene proizvode i lijekove, odnosno finalne proizvode s višim stepenom obrade. Iz Srpske u Srbiju izvoze se uglavnom poluproizvodi i sirovine. Zato Područna komora pozdravlja nastupe naših prehrambenih proizvođača na ovogodišnjem Sajmu, kako iz banjalučke regije tako i Republike Srpske", rekao je Račić.

Na zajedničkom štandu Privredne komore Republike Srpske i Spoljnotrgovinske komore BiH na Međunarodnom poljoprivrednm sajmu u Novom Sadu svoju ponudu direktno predstavlja 11 preduzeća i kompanija iz Srpske, dok će njih više od 20 ponudu predstaviti putem kataloga.

Učešće na sajmu uzelo je više od 1.100 izlagača, kako iz Srbije, tako i iz dvadesetak zemalja svijeta i Evrope.

Sajam će trajati do 27. maja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana