PU Doboj: Devet slučajeva vršnjačkog nasilja u protekle tri godine

Srna
PU Doboj: Devet slučajeva vršnjačkog nasilja u protekle tri godine

DOBOJ - Službenici Policijske uprave Doboj evidentirali su devet slučajeva vršnjačkog nasilja u protekle tri godine, po tri slučaja u Brodu i Tesliću, a po jedno u Doboju, Modriči i Derventi, podaci su ove uprave.

U Tesliću su evidentirana tri slučaja fizičkog napada i to između učenika devetog i osmog razreda osnovne škole, između dva učenika srednje škole, između učenika srednje škole i jednog maloljetnika. Vršnjačko nasilje u Brodu izvršeno je na putu od kuće do škole nad učenikom osnovne škole kojeg je napalo pet vršnjaka, navode iz policije i dodaju da je u Modriči evidentirana tuča u dvorištu Srednjoškolskog centra. Vršnjačko nasilje je ove godine evidentirano u Tesliću, Brodu i Modriči.

Tokom prošle godine po jedan slučaj vršnjačkog nasilja evidentiran je u Brodu i Doboju, a 2020. po jedan slučaj u Brodu i Derventi. Pomoćnik komandira Policijske stanice Doboj jedan Stojan Petrušić rekao je da o slučajevima vršnjačkog nasilja policiju najčešće obavijeste škole, a u pojedinim slučajevima roditelji, dok nadležno Tužilaštvo određuje kvalifikaciju da li je riječ o krivičnom djelu ili prekršaju.

Petrušić je danas u sklopu kampanje "Stop vršnjačkom nasilju" održao predavanje za učenike Medicinske škole u Doboju, te pojasnio da je sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi se učenici osnovnih i srednjih škola upoznali sa pojmom vršnjačkog nasilja, načinima njegovog ispoljavanja i posljedicama po žrtvu i izvršioca nasilja. Učenik četvrtog razreda Bogdan Popović je ovom prilikom ukazao na sajberbuling kao dominantan oblik vršnjačkog nasilja. Direktor Medicinske škole Milena Damjanović kaže da u ovoj školi nije bilo slučaje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana