Prointer: Za podršku mikrobiznisu javio se 371 preduzetnik

Srna
Prointer: Za podršku mikrobiznisu javio se 371 preduzetnik

BANjALUKA - Na javni poziv za podršku mikrobiznisu u Republici Srpskoj javio se 371 preduzetnik sa zahtjevom za pomoć, saopšteno je iz kompanije "Prointer ITSS" koja je pokrenula ovaj projekat uz tehničku podršku Područne privredne komore Banjaluka.


"Ogromno interesovanje za projekat koji je kompanija Prointer ITSS pokrenula uz tehničku podršku Područne privredne komore Banjaluka i veliki broj pristiglih prijava i posljednjeg dana, pokazuju sa kakvom su se krizom prethodnih mjeseci susrela mikro preduzeća i mali preduzetnici", navodi se u saopštenju.

Iz "Prointera" poručuju da će u prvoj sedmici juna sačiniti konačnu listu onih koji će dobiti bespovratnu novčanu pomoć u iznosu do 5.000 KM ili stručnu pomoć u vidu IT rješenja čija je pojedinačna vrijednost 2.000 KM.

"Sve prijave će razmatrati petočlana komisija sastavljena od predstavnika naše kompanije, Područne privredne komore Banjaluka i Ministarstva privrede i preduzetništva, poštujući kriterijume i dodjeljujući bodove na osnovu toga kome je i koliko dugo rad bio zabranjen ili ograničen, kao i na osnovu stope pada prihoda u periodu krize. Jedan od kriterijuma je i obrazloženje privrednih subjekata u koje namjene će otići dobijena sredstva", navode iz "Prointera".

Iz ove kompanije podsjećaju da su za ovaj projekat opredijelili 110.000 KM, ali i da namjeravaju da ga nastave i prošire, kao i da za to već imaju podršku partnerskih kompanija.

Na javni poziv za projekat "Mikro znači više", koji je zatvoren u ponoć, u proteklih 15 dana mogla su da se prijave preduzeća registrovana na teritoriji Republike Srpske prije 30. novembra 2019. godine, koja zapošljavaju najmanje dva, a najviše devet radnika, nemaju dugovanja prema Poreskoj upravi i u prethodne tri godine su ostvarila godišnji prihod manji od 500.000 KM.

Uslov je bio i da u preduzećima za vrijeme krize nije bilo otpuštanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana