Produžen rok za apliciranje za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru projekta "DigitalBIZ"

Srna
Produžen rok za apliciranje za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru projekta "DigitalBIZ"

SARAJEVO - Do 3. decembra je produžen rok za apliciranje na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, u okviru projekta "DigitalBIZ", u svrhu digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća iz Republike Srpske i Brčko distrikta, saopšteno je iz Razvojnog programa UN /UNDP/.

Iz UNDP-a ističu da je način prijave naznačen u smjernicama javnog poziva, prema kojima je maksimalni iznos bespovratne finansijske pomoći za projekte 20.000 KM, dok je minimalni iznos podrške po projektu 10.000 KM.

Ukupan broj podržanih projekata zavisiće od njihovog kvaliteta, kao i iznosa raspoloživih sredstava projekta.

Od podnosioca prijave očekuje se sufinansiranje u vrijednosti od najmanje 30 odsto od ukupne vrijednosti predloženog projekta.

Kroz projekat "DigitalBIZ", UNDP namjerava mobilisati institucionalne partnere i druge relevantne aktere sa ciljem razvoja digitalne ekonomije i usmjeravanja kompanija ka digitalnoj ekonomiji.

Projekta teži podići svijest i ojačati kapacitete institucionalnih partnera o digitalnoj ekonomiji, putem posebnih tematskih događaja i programa obuke za resorna ministarstva i organizacije za podršku poslovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana