Prodajom pica počela humanitarna akcija za liječenje Slobodana Kovačevića

GS
Prodajom pica počela humanitarna akcija za liječenje Slobodana Kovačevića

BANjALUKA - Humanitarna akcija za liječenje Slobodana Kovačevića (30) iz Broda, kojem je hitno potrebna transplatacija srca, počela je ujutros od 10 časova ispred hotela "Jelena" u sklopu TC "Emporium" u Banjaluci i trajaće dok se ne potroši donirani materijal.

Ispred restorana hotela "Jelena" prodavaju se pice za pet KM koje će pripremati pica majstori Siniša Malešević uz pomoć svima već poznatog šefa Bojana Dragića, a sav novac od prodaje biće doniran za liječenje Slobodana Kovačevića.

Postavljeni su improvizovani štandovi, radni stolovi i pizza peć.

Kako je za "Nezavisne" ranije rekao Malešević,ako danas ne iskoriste sav materijal, nastaviće akciju i u neđelju. Dodao je da imaju materijala za otprilike 250 pizza, ali u dogovoru s restoranom "Jelena", ako brzo potroše sve što je pripremljeno, oni će im ustupiti njihov materijal.

Prema Maleševićevim riječima, preduzeće "Rema trade" ustupilo im je opremu za pripremu pica, preduzeće "Carpas" je doniralo materijal za pripremu pizza, a preduzeće "Frutela" brašno, pica sos...  

Na svakoj kutiji će biti napisan humanitarni broj za Slobodana - 1457 koji će građani moći pozvati i tako darovati jednu KM za njegovo liječenje.        

Kovačeviću je u februaru na Kliničkom centru Srbije na klinici za kardiohirurgiju u Beogradu uspostavljena dijagnoza dilativna kardiomiopatija, opasna bolest srca koja se uglavnom ne prepozna na vrijeme pa se i liječenje ne započne na vrijeme.

Kako bolest napreduje, srčani mišić sve više slabi i smanjuje se njegova pumpna funkcija i održavanje normalnog ritma srce, te je zbog ozbiljnosti situacije i životne ugroženosti Kovačević indikovan za transplataciju srca koju je potrebno što prije obaviti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana