Prnjavor: Svetosavsku zabavu zamijenili uručenjem krofni donatorima

Srna
Prnjavor: Svetosavsku zabavu zamijenili uručenjem krofni donatorima

PRNjAVOR - Kolo srpskih sestara iz Prnjavora uručilo je danas načelniku prnjavorske opštine Darku Tomašu svetosavsku krofnu i zahvalnicu za dosadašnju opštinsku pomoć u realizaciji humanitarnih aktivnosti, te navelo da ove godine zbog pandemije virusa korona neće biti održana tradicionalna svetosavska zabava.

Potpredsjednik Kola srpskih sestara Gospa Popadić kaže da će članice Kola u narednim danima posjetiti donatore, privrednike i sve prijatelje svetosavske zabave, uručiti im krofnu, uz prateća pisma i zahvalnice.

Ona je navela da su planovi za ovu godinu već usvojeni i izrazila očekivanje da će projekti biti uspješno realizovani, uz svesrdnu pomoć humanih ljudi.

Načelnik opštine Darko Tomaš zahvalio je članicama Kola srpskih sestara za dosadašnji rad i naglasio da će opština i dalje biti partner u njihovim aktivnostima.

Tomaš je rekao da je tokom današnjeg razgovora konstatovano da je sva dosadašnja pomoć usmjerena prema onima kojima je bilo najpotrebnije, odnosno da su sva sredstva utrošena u skladu sa namjenom.

“Kolo srpskih sestara ima podršku opštine za sve programske aktivnosti, posebno humanitarni dio. Žao nam je što ove godine neće biti održana svetosavska zabava, ali to ne umanjuje značaj njihovog rada”, kaže Tomaš.

On je podsjetio da je Kolu srpskih sestara Prnjavor pomoć u realizaciji određenih aktivnosti pružio i kabinet predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović tako što je 2019. godine izdvojio 10.000 KM za gradnju kuće porodici Rakić, a prošle godine 7.000 KM za gradnju kuće porodici Vasić.

“Apelujemo da se svi sve koji mogu pomoći uključe u ove aktivnosti jer članice Kola srpskih sestara donirana sredstva usmjeravaju gdje je najpotrebnije i tako dijelom rade i posao Centra za socijalni rad i načelnika opštine”, rekao je Tomaš.

Iz Kola srpskih sestara Prnjavor najavljeno je da će ovogodišnji novac prikupljen darivanjem svetosavske krofne biti usmjeren kao pomoć porodici iz reda boračke kategorije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana