Privrednici iz Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća

Srna
Foto: Beogradski sajam

BEOGRAD- Privrednici iz Republike Srpske nastupiće na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, koji sutra počinje u Beogradu, direktno će se predstaviti četiri kompanije iz Srpske, a više njih promovisaće se putem kataloga.

Iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji su najavili da će svečanom otvaranju četvorodnevne manifestacije sutra u 11.00 časova prisustvovati ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Đorić i šef Predstavništva Mlađen Cicović.

Sajam će u Hali 1 Beogradskog sajma otvoriti ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić.

Cicović će, nakon toga, posjetiti zajednički štand Privredne komore Republike Srpske u Hali 1 Beogradskog sajma.

Na sajmu će se u organizaciji Privredne komore Republike Srpske u saradnji sa Spoljnotrgovinskom BiH direktno predstaviti kompanije "Vendom" iz Laktaša, "Orao" iz Bijeljine, "Dm montaža" iz Broda i banjalučki "Satvork".

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća jedan je od najznačajnijih privrednih i tehnoloških događaja u Srbiji i jugoistočnoj Evropi i ima izuzetan uticaj na budući razvoj industrije u zemlji i regionu.

"To je tradicionalno mjesto susreta i poslovnih kontakata, koje omogućava brojnim izlagačima i posjetiocima ispunjenje poslovnih očekivanja", naveli su iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Predstavništvo, kao i ranijih godina, pruža tehničku podršku Privrednoj komori Republike Srpske u organizaciji nastupa privrednika iz Srpske na tom sajmu.

U pet hala i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma očekuje se učešće više od 500 direktnih i indirektnih izlagača, proizvodnih i projektantskih kompanija, naučno-istraživačkih i obrazovnih institucija i inovativnih pojedinaca iz tridesetak zemalja svijeta.

Izlagači će predstaviti najnovija tehničko-tehnološka postignuća, prvenstveno u oblasti industrijskih tehnologija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana