Prioritet Sipe borba protiv terorizma i organizovanog kriminala

Srna
Prioritet Sipe borba protiv terorizma i organizovanog kriminala

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH Darko Ćulum istakao je tokom razgovora sa ambasadorom Francuske u BiH Kristin Tudik, da su prioriteti rada Sipe borba protiv terorizma, organizovanog kriminala, te finansijskog kriminala i korupcije, kao i saradnja sa partnerskim agencijama u zemlji i regionu.

Na sastanku u Istočnom Sarajevu Ćulum je upoznao Tudikovu o svim bitnim činjenicama u vezi sa dosadašnjim radom Sipe, prioritetima u budućem radu, kao i o zajedničkoj saradnji i sprovedenim akcijama sa nadležnim bezbjednosnim agencijama Francuske protiv najsloženijih oblika kriminala, saopšteno je iz Sipe.

Oni su razgovarali o aktuelnoj migrantskoj krizi u BiH, svim aspektima rada Sipe, njenim nadležnostima, organizacionoj strukturi, saradnji, te ulozi koju ima u bezbjednosnom sistemu BiH.

Učesnici sastanka izrazili su zadovoljstvo na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i uvjerenje da će biti nastavljena i dodatno unaprijeđena u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana