Prikupljeno 70 jedinica krvi za dobojsku bolnicu

Srna
Foto: Ilustracija

MODRIČA - U akciji dobrovoljnog davanja krvi u mjestu Koprivna, kod Modriče, danas je prikupljeno 70 jedinica krvi za potrebe Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju.

Akciji se odazvao 81 dobrovoljni davalac, dok njih 11 nije ispunilo uslov za bezbjedno učešće.

Ovu akciju su organizovali Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Rafinerije ulja Modriča i Crkvena opština Koprivna, u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srcem za Modriču" i Dobrotvornom organizacijom "Trojeručica".

Predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi Rafinerije ulja Modriča Slako Jeftić rekao je da je akcija organizovana uspješno i uz strogu primjenu preporuka za zaštitu od virusa korona.

- Zadovoljni smo odzivom davalaca i darovanim dozama krvi", rekao je Srni Jeftić.

On je naveo da je među davaocima bio i jedan koji je 88 puta dao krv, te sedam njih kojima je ovo prvi put.

Jeftić je napomenuo da je Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Rafinerije ulja Modriča osnovano 1974. godine, od kada su članovi Društva darovali 5.035 jedinica ili 1.762 litra krvi.

Sveštenik Jadranko Stojanović rekao je da je današnja akcija druga koju Crkvena opština Koprivna organizuje u Svetosavskom domu, a u prvoj prošle godine prikupljeno je 76 jedinica.

Transfuziolog u Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju Jelena Mastilović rekla je da je prikupljenim dozama krvi u Koprivni i dodala da je Modriča među prvima po broju akcija i darovanim jedinicama krvi u dobojskoj regiji.

Ona je istakla značaj akcija u vrijeme pandemije, kada su povećane potrebe za ovom dragocjenom tečnošću radi liječenja pacijenata u dobojskoj bolnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana