Prikupljeno 45.000 KM za FK "Alfa Modriča"

Srna
Prikupljeno 45.000 KM za FK "Alfa Modriča"

MODRIČA - Na donatorskoj večeri u Modriči prikupljeno je 45.000 KM pomoći za rad Fudbalskog kluba /FK/ "Alfa Modriča".

Predsjednik ovog kluba Petar Jelić istakao je da su po 20.000 KM donirali kabinet predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i Vlada Republike Srpske.

"Ostala sredstva donirali su gosti večeri - ministar pravde Anton Kasipović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, načelnici Vukosavlja, Broda i Modriče Borislav Rakić, Ilija Jovičić i Mladen Krekić, te privrednici Modriče", rekao je Jelić Srni.

On je naveo da je sinoćnju večeru organizovao FK "Alfa Modriča" povodom 13 godina od smrti bivšeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića.

Kasipović je rekao je da fudbal u Modriči nosi pečat nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića, te da je obaveza svih da pomognu fudbalskom klubu u Modriči.

"Vlada Republike Srpske i kabinet predsjednice Repbulike Srpske Željke Cvijanović će i u buduće pomagati ovaj klub i biće uz Modriču i sport u ovoj opštini", poručio je Kasipović.

Đokić je rekao da je sport bila Jelićeva ljubav, a posebno fudbal u kome je napravio sjane rezulate.

"Fudbalski klub u Modriči je djelo Milana Jelića i ukoliko poštujemo Milana, trebamo poštovati i njegovo djelo", istakao je Đokić.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić podsjetio je da je Milan Jelić dao mnogo modričkoj privredi i sportu, a posebno fudbalu.

"Građani Modriče pamte to i nakon 13 godina od njegove smrti", rekao je Krekić.

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Milan Jelić preminuo je 30. septembra 2007. godine u 52. godini od posljedice srčanog udara.

Smrt ga je zatekla na funkcijama predsjednika Republike Srpske, potpredsjednika SNSD-a, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana