Prikupljeno 1.500 KM za liječenje Slađane Dobrilović Milić

Srna
Prikupljeno 1.500 KM za liječenje Slađane Dobrilović Milić

SOKOLAC - Na Svetosavskoj duhovnoj večeri u Parohijskom domu na Sokocu, na kojoj su svoje stihove čitali sokolački pjesnici, a koja je imala i humanitarni karakter, prikupljeno je 1.580 KM za nastavak liječenja sugrađanke Slađane Dobrilović Milić.

Svetosavsko duhovno veče organizovali su Ustanova za kulturu “Pero Kosorić” i Narodna biblioteka Sokolac u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Direktor Narodne biblioteke Božica Janković izrazila je zadovoljstvo zbog odziva velikog broja sugrađana, te navela da je Slađani Dobrilović Milić neophodna hitna operacija u Turskoj nakon prvog ciklusa hemoterapije.

“Večeras smo pokazali taj duh Svetosavlja i svega onog što nam je ostavio Sveti Sava u nasljeđe, našu humanost i sve ono dobro što nosimo u sebi”, istakla je Jankovićeva.

Ona je navela da su sredstva od prodaje likovnih radova mladih sokolačkih autora i prodaje pet knjiga pjesnikinje Bojane Marković usmjerena za liječenje Milićeve.

Bojan Abazović je u ime Slađane i njenih roditelja zahvalio svima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji, te naglasio da su sredstva za njenu operaciju i postoperativno liječenje prikupljena u nizu humanitarnih akcija.

“Pokazali smo još jednom da smo svetosavski narod, vratili smo joj vjeru u ljude i nadu u ozdravljenje”, rekao je Abazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana