Preminulo 14 ljudi, koronom zaraženo još 146

GS
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA- Zaraza virusom korona u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, potvrđena je kod 146 osoba, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva.

Preminulo je osam muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi od kojih su pet osoba iz Banjaluke, po dvije iz Doboja i Gradiške i po jedna osoba iz Bijeljine, Čelinca, Prijedora, Sokoca i Ugljevika

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i „Sveti apostol Luka“ u Doboju obavljeno je testiranje 508 laboratorijskih uzoraka

Najviše novozaraženih - 39 osoba je iz Banjaluke, po 16 je iz Bijeljine i Gradiške, osam iz Doboja, sedam iz Bileće, šest iz Sokoca, pet iz Dervente, po četiri iz Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada i Pala, a  po tri iz Višegrada, Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavora i Teslića. Po dvije su iz Berkovića, Broda, Kotor Varoša, Laktaša, Modriče, Rogatice, Ugljevika, Čelinca i Šamca i po jedna iz Istočnog Starog Grada, Lopara, Prijedora, Ribnika, Srpca, Stanara i Šekovića.

Radi se o 63 muškarca i 83 žena, od kojih su 24 mlađe, 82 srednje i 40 starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 90.176 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5.217 osoba. Testirano je ukupno 360.375 ljudi.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 533, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 208, a u ostalim bolnicama 325. Na respiratoru su 54 osobe - 22 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 32 u ostalim bolnicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana