Premijer RS : Nedostatak kadra ne smije biti prepreka projektima

Snežana Tasić
Premijer RS : Nedostatak kadra ne smije biti prepreka projektima

Prijedor - Premijer RS Radovan Višković izjavio je da Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) ima odriješene ruke da zaposli dovoljan broj ljudi kako bi bile ubrzane procedure rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

- Vlada je odobrila i rebalans budžeta RUGIPP-u i nedostatak kadra ne smije biti prepreka. Nama je najmanji trošak plata čovjeka koji će da radi svoj posao i da završimo tu eksproprijaciju i imovinsko-pravne odnose što prije - rekao je Višković na Mrakovici, gdje je juče počeo dvodnevni godišnji sastanak rukovodstva i šefova područnih jedinica ove uprave.

On je naglasio da je RUGIPP nosilac poslova eksproprijacije, te da će Vlada, ako treba, donijeti nova zakonska rješenja, leks specijalis zakone.

- Ne možemo više dozvoliti sebi luksuz da za određene stvari čekamo godinu, dvije, tri. Da bismo uopšte pokrenuli investicione cikluse na autoputevima, hidrocentralama, magistralnim i regionalnim putevima, glavni uslov je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa - istakao je Višković.

Direktor RUGIPP-a Bosiljka Predragović rekla je da se traže smjernice kada je riječ o novom zapošljavanju, odnosno nova sredstva koja su potrebna upravi kako bi ispratila sve buduće infrastrukturne projekte.

Podsjetila je da je prošlogodišnji sastanak doveo do promjene sedam šefova područnih jedinica.

- U narednom periodu to takođe planiramo tamo gdje smo vidjeli da nisu odgovorili zadatku, gdje područna jedinica ima zastoj u radu, a takođe i gdje se građani žale i na lični odnos državnih službenika prema njima - istakla je Predragovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana