Premašen plan proizvodnje uglja u rudniku preduzeća ''Rudnik i termoelektrana'' iz Ugljevika

Srna
Foto: Arhiva

UGLjEVIK- Plan proizvodnje uglja za devet mjeseci ove godine u ugljevičkom rudniku preduzeća Rudnik i termoelektrana /RiTe/ ostvaren je sa 116 odsto, odnosno planirana je proizvodnja od 1.264.110 tona, a proizvedeno je 1.464.562 tona uglja.

U istom periodu planirano je da se otkopa 8.100.000 metara kubnih čvrste mase otkrivke, a plan je realizovan sa 98 odsto, odnosno ostvarenje iznosi 7.911.000 metara kubnih čvrste mase, objavljeno je na sajtu RiTe Ugljevik.

Ovih dana završeni su i radovi na izmještanju dijela puta za Sarije, koji je ugrožen napredovanjem rudarskih radova u južnom dijelu revira Jablani.

"Izmještanjem dijela puta za Sarije stvoreni su uslovi da se stabilizuje dionica tog puta koji koriste mještani Sarija, kao i bezbjedno uzimanje preostalih količina uglja u južnom dijelu revira Jablani. Pomijeranjem ovog puta, smanjena je zapremina sarijaškog jezera, napravljen je sigurnosni bedem prema kopu i izmješten je cjevovod, za odvođenje vode iz tog jezera, u sigurniju zonu. Sve to će omogućiti, prije svega, bezbjednije izvođenje rudarskih radova u reviru Jablani", navode iz RiTe Ugljevik.

Dužina trase izmještenog puta iznosi 490 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana