Predstavnici Distrikta, Srpske i FBiH o trasi auto-puteva

Srna
Predstavnici Distrikta, Srpske i FBiH o trasi auto-puteva

BRČKO - U Brčkom je danas održan prvi sastanak gradonačelnika Siniše Milića i predstavnika javnih preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” i “Autoceste FBiH”, čija tema je bila izgradnja saobraćajnih koridora kroz distrikt Brčko, koji će činiti trasu auto-puteva od Vukosavlja ka Bijeljini i Sarajeva ka Beogradu, saopšteno je iz Vlade distrikta.

Riječ je o koridoru istok-zapad od Bijeljine ka Vukosavlju, te koridoru jug-sjever, od Tuzle ka Orašju, koji prolaze kroz distrikt Brčko, a koji u konačnici čine dio auto-puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici nadležnih odjeljenja Vlade distrikta i Javnog preduzeća “Putevi Brčko”, dogovoren je dalji zajednički rad na definisanju kontakt-tačaka koridora na administrativnoj granici između Brčkog i entiteta.

Predstavnici nadležnih javnih preduzeća sa nivoa entiteta informisani su da je distrikt Brčko formirao radnu grupu koja će, nakon analize i usaglašavanja prostorno-planske dokumentacije, raspisati javni poziv za definisanje najpovoljnije trase saobraćajnih koridora.

Nakon toga, biće stvorene pretpostavke za razgovor nadležnih organa oko investiciono-finansijskih modaliteta gradnje koridora.

Na sastanku je potvrđeno da će trasa auto-puta od Bijeljine ka Vukosavlju ujedno biti i trasa budućeg gasovoda, za koji je zainteresovana Republika Srpska, navedeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana