Poznato u kojim marketima će biti proizvodi po nižim cijenama

GS
Poznato u kojim marketima će biti proizvodi po nižim cijenama

BANjALUKA - Ministar trgovine i turizma RS, Denis Šulić pojasnio je u kojim trgovačkim lancima će građani moći pronaći proizvode po nižim cijenama.

Šulić je za Mondo nabrojao 15 trgovačkih lanaca koji učestvuju u kampanji "Društveno odgovorni".

"Marketi koji su se među prvima pridružili kampanji su Zoki komerc, Onogošt, Tržnica, Đurić, Košuta, Fructa Trade, Centrum Trade, market Tea, Zvorničanka, Power marketi. . Nakon njih, pridružili su se Tropic, Bingo, Robot i Inex", rekao je Šulić.

Šulić kaže da danas već postoji 20-ak proizvoda koji će od 9. oktobra biti sniženi, ali da spisak nije konačan.

"Dio proizvoda će biti sa nula posto marže. Ne ulazim sad u to kolika je bila marža trgovca i proizvođača. Na nekim porizvodima prodajna marža je bila 1,20, a sada će biti 0,79 KM. Za paštetu je bila 1,17 a sada će biti 0,58 KM. Ona zavisi od proizvoda do proizvoda. Pojeftinjenje se kreće od 0,20 pfeninga do marku ili marku i po. Zavisi i od količine proizvoda", rekao je za Mondo.

Šulić je juče otkrio da će se na spisku sniženih proizvoda u Srpskoj naći tirolska kobasica, majoneza, začini, pileća pašteta, kao i deterdženti za suđe određenih proizvođača.

Ministar trgovine i turizma je krajem maja predstavnicima trgovačkih lanaca iznio prijedlog za društveno odgovorno poslovanje, tačnije plasiranje pojedinih proizvoda po nižim cijenama u maloprodajnim objektima u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana