Poziv građanima da skup u Potočarima protekne bezbjedno

Srna
Poziv građanima da skup u Potočarima protekne bezbjedno

SREBRENICA - Štab akcije “Srebrenica 2020” i Policijska uprava Zvornik preduzimaju pojačane mjere bezbjednosti kako bi predstojeći komemorativni skup, koji će biti održan u subotu, 11. jula, u Potočarima, protekao mirno i bezbjedno, te pozvali građane da pokažu tolerantnost i dostojanstvo i omoguće da sve protekne mirno, kao i prethodnih godina.

“Apelujemo na sve građane, koji planiraju prisustvovati komemorativnom skupu i aktivnostima koje mu prethode, da poštuju zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera zaštite od virusa korona”, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Posebno se skreće pažanja na zabranu u pogledu javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, fizičke distance i korištenja zaštitnih maski.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase za petak, 10. jul, od 12.00 do 22.00 časa, na dionicama magistralnih puteva od međuentitetske granice kod Vlasenice do Konjević Polja i Bratunca.

Takođe, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone u subotu, 11. jula, od 00.00 do 20.00 časova, na dionicama magistralnih i regionalnih puteva Karakaj-Vlasenica, Konjević Polje-Bratunac i Bratunac-Srebrenica.

Štab akcije “Srebrenica 2020” odrediće alternativne pravce za saobraćaj teretnih vozila ukupne mase preko 3,5 tona.

Na području opštine Srebrenica u subotu, 11. jula, zabranjena je upotreba dronova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana