Povećan broj migranata i pokušaja krijumčarenja ljudi

Srna
Povećan broj migranata i pokušaja krijumčarenja ljudi

SARAJEVO - Povećan broj migranata i krijumčarenja ljudi sve je više u posljednje vrijeme na sjeveroistoku i sjeverozapadu BiH, o čemu je danas razgovaralo i rukovodstvo Granične policije BiH u Sarajevu.

Na sastanku je istaknuto da pripadnici Granične policije BiH gotovo svakodnevno spriječe pokušaje krijumčarenja u zonama odgovornosti terenskih kancelarija Sjeverozapad i Sjeveroistok, ali i drugih terenskih kancelarija, saopšteno je iz ove institucije.

Zaključeno je da Granična policija BiH, uprkos najvećem problemu u borbi protiv migracija, a to je nedostatak ljudstva, očekuje maksimalan angažman u zaštiti granice, profesionalnost u radu, poštovanje zakonskih propisa, te pravovremenu razmjenu informacija na svim nivoima.

Istaknuta je i važnost unapređenja saradnje s ministarstvima unutrašnjih poslova svih susjednih zemalja, posebno putem razmjene obavještajnih podataka i povećanog broj mješovitih patrola u graničnom pojasu.

Na sastanku su definisani planovi i zadaci u borbi protiv nezakonitih migracija u idućem razdoblju.

Radnim sastankom posvećenom stanju i mjerama pri suzbijanju nezakonitih migracija predsjedavao je direktor Granične policije Zoran Galić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana