Povećan broj birača u Srebrenici iako je smanjen broj stanovnika

Srna
Foto: UPS Media

SREBRENICA - Prema tvrdnji zvaničnika u Srebrenici, stvarni broj stanovnika u ovoj opštini godinama se smanjuje, ali broj birača u ovoj lokalnoj zajednici od izbora do izbora raste.

"Apsurdno je, ali je između izbora 2016. godine i predstojećih lokalnih izbora broj srebreničkih birača porastao za 831, odnosno sa 13.768 na 14.599 birača", rekla je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Ljiljana Stevanović.

Izbori u srebreničkoj opštini 15. novembra biće održani na 29 biračkih mjesta od kojih 27 redovnih i po jedno biračko mjesto za glasanje osoba koje su 1991. godine bile na popisu u Srebrenici i za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima u odsustvu.

U trci za načelnika opštine su četiri kandidata, od kojih dva nezavisna i dva koja imaju podršku stranačkih koalicija.

Jedan od nezavisnih kandidata je odustao od kandidature, ali će se njegovo ime ipak naći na listiću jer je to kasno učinio.

Za Skupštinu opštine Srebrenica kandiduje se 25 kandidatskih lista.

Stevanovićeva kaže da birački odbori još nisu kompletirani.

"Do 1. novembra nam je rok za akreditaciju posmatrača na biračkim mjestima. Očekujem odgovor CIK-a da formiramo mobilni tim za obilazak bolesnih da glasaju kao i kovid tim za glasanje inficiranih virusom korona", pojasnila je Stevanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana