Povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju

Srna
Povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju

BANjALUKA - Saobraćaj se jutros odvija po pretežno suvim kolovozima, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozorili su vozače na povećan broj biciklista i motociklista na putevima.

U blizini graničnog prelaza Hum prema Crnoj Gori zbog deminerskih radova dolaziće do privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje u periodu od 7.00 do 15.00 časova. Obustava će trajati 30 minuta, a vozila će se propuštati 10 minuta.

Usporeno, uz izmjene, saobraća se na dionicama Crkvine-Modriča, Šešlije-Johovac, Gradiška-Nova Topola, Ustiprača-Međeđa, Foča-Dragočava, Kotor Varoš-Obodnik, te u tunelima Kalovita brda /Ljubogošta-Pale/, Čiljegovići /Lapišnica-Ljubogošta/ i Ugar /Crna Rijeka-granica Republike Srpske/.

Radi se i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ, na entitetskoj granici, i Jezero-Šipovo gdje povremeno dolazi do obustave u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi u trajanju do jedan čas.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionicama Kozarac-Mrakovica, Čajniče-Miljeno u mjestu Luke i Ukrina-Gornja Vijaka saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na više putnih pravaca kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH radi se na auto-putu Sarajevo sjever-Podlugovi, gdje se saobraća dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Radovi se i dalje izvode u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ gdje se saobraća naizmjenično.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana