Potpisani ugovori o nabavci 27 motokultivatora u Bratuncu

Agencije
Potpisani ugovori o nabavci 27 motokultivatora u Bratuncu

BRATUNAC - Predstavnici opštine Bratunac i švajcarskog "Karitasa" potpisali su danas ugovore o dodjeli 27 motokultivatora poljoprivrednicima koji se bave plasteničkom proizvodnjom.

Vrijednost projekta je 26.325 KM, a zajednički su ga finansirali opština, "Karitas" i poljoprivredni proizvođači koji su ispunili uslove javnog poziva. 

"Cilj nam je da se plastenička proizvodnja proširi i preraste u porodični biznis, od kojeg se može živjeti. Ovo je jedan od nekoliko projekata koje smo realizovali uz podršku žKaritasaž u posljednje dvije godine", izjavio je novinarima načelnik bratunačke opštine Nedeljko Mlađenović, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora. 

Savjetnik za povrtarsku proizvodnju u "Karitasu" Elvedin Alić najavio je da će početkom marta biti isporučeni motokultivatori. 

On je rekao da su opština i "Karitas" obezbijedili po 35 odsto sredstava, a preostali iznos za kupovinu motokultivatora predstavlja učešće korisnika projekta. 

Prema istom principu finansiranja prošle godine su obezbijeđeni plastenici za određen broj bratunačkih poljoprivrednika. 

Osim Bratunca, "Karitas" ovaj projekat realizuje još u opštinama Rudo, Kakanj, Maglaj, Foča i Novo Goražde. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana