Pomoći će 14 porodica u Srpskoj: „Radna akcija sa Tamarom“ u Zvorniku

GS
Pomoći će 14 porodica u Srpskoj: „Radna akcija sa Tamarom“ u Zvorniku

Emisija "Radna akcija sa Tamarom" u okviru koje se jednoj porodici renovira i oprema kuća ovih dana snimana je po prvi put u Republici Srpskoj.

Počeli su od Zvornika, a ljepše uslove za život obezbijediće porodici Mileta i Ljiljane Vujević iz Lokanja, koji imaju 10 djece starosti od devet do 23 godine. Pored toga, promovisaće i grad, baš kako rade i u drugim sredinama gdje su do sada snimali.

Juče popodne ekipa emisije družila se s Vujevićima na platou ispred zvorničke Osnovne muzičke škole, ali i sa Dječijim horom ove škole, KUD “Sveti Sava” i mališanima iz Dječijeg vrtića „Naša radost“. Prethodno su bili gosti na tradicionalnoj izložbi narodnih rukotvorina Turističke organizacije grada Zvornika „Zlatne ruke“.

Povodom petnaestog rođendana bliznakinja Bosiljke i Borke, njima, ali i njihovim braći i sestrama, Tamara i Gradska uprava Zvornik, zajedno sa zvorničkim privrednicima, priredili su predivno iznenađenje. Dječiji hor OMŠ potrudio se da ugođaj bude još ljepši i veličanstveniji otpjevavši rođendansku pjesmu, ispalivši konfete i priređujući druge slavljeničke sadržaje.

Tamara Grujić, drago lice sa TV, koja već godinama usrećuje mnogobrojne porodice u Srbiji, odlučila je da sa svojom Produkcijom Triangl pređe Drinu i počne da isto radi i u Republici Srpskoj. Ideja je 2017. godine potekla od pokojnog Nebojše Glogovca, velikog glumca porijeklom iz Republike Srpske.

– Njega su zapravo ljudi odavde pitali kako može da spoji nas i one koji teško žive ovdje. Nažalost, on nije dočekao ovu realizaciju, ali meni je baš bila velika želja da ovdje dođem, i zbog njega. Onda smo se, zahvaljujući njemu, spojili sa opštinskim i gradskim boračkim organizacijama i socijalnim službama u Republici Srpskoj. Svi su oni tražili porodice u naše ime koje žive u lošim materijalnim uslovima, da imaju svoju kuću kojoj građevinski treba pomoći, po mogućnosti više djece. Pripremali smo se sigurno godinu dana, krenuli smo sa Zvornikom, snimićemo u južnoj Hercegovini ovog ljeta pa ćemo, nadam se, u septembru nastaviti. U planu je da pomognemo 14 porodica u Republici Srpskoj – rekla je Tamara, koja je najavila da će emisija iz Zvornika biti emitovana na proljeće 2023. godine.

Tamara je istakla da je saradnja s Gradskom upravom Zvornik „savršena, fantastična“.

– Izašli su nam u susret, prihvatili su nas širom raširenih ruku. Imali smo malo briga oko carine i PDV, zato što naša roba podleže carinjenju i oporezivanju iako je poklon, tako da su nam oni pomogli da riješimo određene papirološke probleme koje smo imali u samom startu. Zaista, mnogo im hvala – navela je ona, prenosi Srpskainfo.

Šef Kabineta gradonačelnika Zvornika, Dragana Milošević, poželjela je Vujevićima da budu srećni i da ih pokloni dugo godina sjećaju na ovaj dan i na Tamarin dolazak u njihov dom.

– Ovo je još jedan dokaz da nas Drina ne razdvaja, nego nas spaja. Zahvaljujem se Tamari što je odabrala Zvornik kao prvi grad u Republici Srpskoj i jednoj porodici renovirali i opremili kuću. Hvala cijeloj produkciji i hvala Vujevićima što su podarili ovom gradu desetoro djece – istakla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana