Pomoć SNSD-a iz Odžaka Domu zdravlja u Drvaru

Srna
Pomoć SNSD-a iz Odžaka Domu zdravlja u Drvaru

DRVAR - Opštinski odbor SNSD-a iz Odžaka donirao je paket pomoći za Dom zdravlja u Drvaru sa zaštitnom opremom u vrijednosti od 1.500 KM.

"Članovi Opštinskog odbora SNSD-a iz Odžaka su od svojih ličnih primanja, na zahtjev predsjednika tog odbora Damira Ivetića, izdvojili po 100 KM za nabavku osnovne medicinske opreme za Dom zdravlja Drvar, koji pokriva i ambulantu u Bosankom Grahovu", rekla je Srni načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

Runićeva je istakla da se pomoć sastoji od maski, rukavica, zaštitnih odjela, zaštitnih naočala, izosana i sredstava za dezinfekciju.

"U dosadašnjim aktivnostima ova dva opštinska odbora su imala odličnu komunikaciju i dobru sinergiju koja se prepoznaje u najtežim situacijama. Zahvalni smo na donaciji u ovim teškim trenutcima", rekla je Runićeva.

Predsjednik OO SNSD iz Odžaka Damir Ivetić rekao je Srni da je pomoć mala naspram broja stanovnika u tim srpskim sredinama, ali da smatra da je sada najpotrebnija da se prevaziđe ovaj vremenski period do dolaska pomoći od Vlade Srbije i Republike Srpske.

"Smatramo da se svo srpsko stanovništvo i srpske stranke u Federaciji BiH /FBiH/ moraju dodatno organizovati i ujediniti, pogotovo nakon posljednjih odluka Vlade FBiH o preraspodjeli sredstava prema opštinama, a u vezi sa novonastalom situacijom oko pandemije izazvane virusom korona", naveo je Ivetić.

Ivetić je dodao da se u Posavskom kantonu srpsko stanovništvo samoinicijativno snabdjelo medicinskim maskama i rukavicama i da se uveliko spremaju paketi sa osnovim životnim namirnicama.

"Ovom prilikom pozivamo i Vladu Republike Srpske da ubuduće obrati pažnju i na 1.200 Srba koji žive u Posavskom kantonu", apelovao je Ivetić. Pomoć za Dom zdravlja u Drvaru uručena je danas.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana