Poljoprivredna zadruga "Agronova" iz Novog Grada počela rekonstrukciju prostora za distributivni centar

Srna
Foto: Srna

NOVI GRAD- Direktor Poljoprivredne zadruge "Agronova" iz Novog Grada Darko Vujanović rekao je Srni da je počela rekonstrukcija prostora za distributivni centar ove zadruge za šta je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske odobrilo 80.000 KM, a opština 30.000 KM.

Vujanović kaže da je riječ o prostoru bivše kasarne u naselju Svodna kod Novog Grada, te da je za ovaj posao potrebno oko mjesec i po dana.

On kaže da će u renoviranom prostoru biti distributivni i otkupni centar voća i povrća, veleprodaja i maloprodaja, prerada i pakovanje voća i povrća, izložbeni prostor, te kancelarijski prostor za rad sa kooperantima.

"Bilo je planirano da sve bude završeno u avgustu, ali se to nije desilo zbog pandemije virusa korona", rekao je Vujanović. On je naveo da će distributivni centar omogućiti da kupci preuzimaju robu, što do sada nije bio slučaj.

"Do sada smo mi isporučivali robu kupcima, a proizvodi nisu bili na jednom mjestu jer nismo imali prostor. Već ove sedmice smo pripremili jednu prostoriju i omogućili da kooperanti dovoze povrće", rekao je Vujanović.

On je dodao da su kooperanti "Agronove" ove godine proizveli oko 60 tona povrća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana