Pojačan saobraćaj teretnih vozila u Gradišci, na Rači i u Karakaju

Srna
Pojačan saobraćaj teretnih vozila u Gradišci, na Rači i u Karakaju

BANjALUKA - Saobraćaj teretnih vozila jutros je pojačan na graničnim prelazima Gradiška iz pravca Hrvatske, te na ulazu iz Srbije na Rači i u Karakaju, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Iz AMS-a podsjećaju da se zbog formiranja konvoja u zemljama okruženja stvaraju duge kolone teretnih vozila na svim graničnim prelazima BiH.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe s boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, osim graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorili sve granične prelaze prema BiH, a ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore granični prelaz Klobuk.

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, slabijeg mraza ima u višim predjelima, a magla smanjuje vidljivost na području Prijedora, Mrkonja Grada, Foče i Trebinja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozači su upozoreni i na opasnost od odrona kamenja i zemlje na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana