Pojačan intenzitet saobraćaja, oprez zbog vrućine

GS
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH pojačan je intenzitet saobraćaja na većini putnih pravaca i graničnih prelaza, a visoka temperatura otežava vožnju, pa vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju da prave češće pauze i izbjegavaju rizična preticanja.

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH su na graničnim prelazima Gradiška, Deleuša, Izačić, Velika Kladuša, Hum i Zupci, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na ulazu u BiH pojačana je frekvencija saobraćaja vozila u Donjoj Gradini i Kostajnici, dok na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatić/ zbog proširenja i rekonstrukcije vodovodnog sistema, na pravcu Konjević Polje-Milići zbog rekonstrukcije kolovoza, te na putu Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/ i dionici granica Republike Srpske /Bakračuša/-Nevesinje jedan.

Izmijenjen je režim saobraćanja i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor, te na pravcu Rudanka - Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima entitetska granica Ćesim-Pridvorci, Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog puta tokom eksploatacije rudnika Ljubija, kao i na pravcima Teslić dva-Teslić tri-entitetska granica /Podjezera/, Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Jezero-Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, na pravcu Ukrina-Gornja Vijaka, te na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje, gdje je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Sporije, zbog radova, saobraćaj se odvija i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac /dionici Ripač-Dubovsko/, Žitomislići-Počitelj /Ševaš Njive/ i Donji Vakuf-Travnik /Komar/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana