Počelo useljavanje u prvi paviljon

Milijana Latinović
Počelo useljavanje u prvi paviljon

Banjaluka - Oko 350 studenata banjalučkog Univerziteta juče su počeli da preuzimaju ključeve renoviranih i moderno opremljenih soba u paviljonu jedan Studentskog centra “Nikola Tesla”, gdje će imati bolje uslove za smještaj i učenje po cijenama istim kao do sada.

Studenti koje smo juče zatekli u Studentskom centru nisu krili zadovoljstvo što će napokon imati uslove kakve i zaslužuju.

Student druge godine na Poljoprivrednom fakultetu Ilija Romanić iz Omarske kazao je da se sadašnje i prethodne sobe ne mogu porediti.

- Dobili smo mnogo bolje uslove za život i učenje. Ranije smo imali stari namještaj, mnogo ljudi je boravilo u malim prostorijama, a ni instalacije nisu bile dobre. Sada smo zaista zadovoljni - rekao je Romanić, naglasivši da je od početka akademske godine do sada boravio u privatnom smještaju.

Zadovoljstvo nije skrivala ni studentkinja na Prirodno-matematičkom fakultetu Jelena Todorović iz Doboja.

- Sobe su nove, namještaj je mnogo bolji i sigurno će nam biti mnogo lakše ubuduće - rekla je Todorovićeva.

Predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra “Nikola Tesla” Ljubiša Karlica rekao je da su veoma zadovoljni onim što je urađeno.

- Danas zvanično kreće useljavanje u prvi paviljon - rekao je juče Karlica, izrazivši zadovoljstvo zbog toga što su se studenti izborili da cijene smještaja u domu i ishrane u menzi ostanu na nivou prošlogodišnjih.

Direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Dragoslav Topić rekao je da je sanacija paviljona jedan uspješno okončana te da je rok probijen eventualno nekoliko dana.

- Konačno smo dočekali i ovaj trenutak da kompletiramo sve smještajne kapacitete u Studentskom centru, koji raspolaže s oko 1.400 mjesta. Useljavanje u obnovljeni prvi paviljon počinje i ovdje bi trebalo da bude smješteno oko 350 studenata  - rekao je Topić i naglasio da su cijene smještaja ostale nepromijenjene te da smještaj u dvokrevetnoj sobi iznosi 25, a u trokrevetnoj 20 maraka, dok će studenti koji se hrane u menzi za tri obroka dnevno izdvajati tri marke.

Paviljoni jedan i dva uništeni su u olujnom nevremenu u decembru 2017. godine, a njihova obnova počela je u maju prošle godine.

Garantni rok

Dragoslav Topić je rekao da je garantni rok za radove na objektu dvije godine te da će sve nedostatke koje uoče u tom periodu izvođač ukloniti. Komentarišući informaciju da se pojavila vlaga u paviljonu dva, Topić je rekao da je to riješeno te da se vlaga sporadično javljala u sobama koje se nalaze na kraju hodnika jer objekat još nema fasadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana