Počelo drugo polugodište u Srpskoj

GS
Počelo drugo polugodište u Srpskoj

BANjALUKA - U većini osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj danas je počelo drugo polugodište.

Izuzeci su škole u Kostajnici , Osnovna škola "Nikola Tesla" u Derventi i dvije područne škole u Oštroj Luci.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da nije bilo promjena u organizaciji nastave u odnosu na prvo jer Institut za javno zdravstvo Srpske smatra da nisu stečeni uslovi da djeca pohađaju nastavu kao što je to bilo prije pojave virusa korona.

- Veoma je značajno da djeca redovno pohađaju nastavu u učionicama, te da u prvom polugodištu nije zabilježen nijedan slučaj širenja virusa korona u školama, što ukazuje na odgovorno ponašanje prosvjetnih radnika, učenika i roditelja - rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla značaj da djeca u procesu sticanja znanja ostvare kontakt sa svojim drugarima i nastavnicima, te lakše savladaju gradivo.

Trivićeva je navela da je drugo polugodište počelo u 187 osnovnih i 89 srednjih škola, te napomenula da će se u dvije škole u prva dva dana nastava odvijati onlajn, zbog završetka radova na grijanju u objektima.

Ona je rekla da je nastava organizovana onlajn i u određenom broju škola koje se nalaze na području gdje se prije mjesec dana jače osjetio zemljotres i čiji su objekti oštećeni, ili su učenici prebačeni u druge škole čiji su objekti u funkciji.

Kada je riječ o organizaciji nastave, ona je napomenula da će i dalje časovi trajati 20, odnosno 30 minuta, a učenici će biti raspoređeni po grupama, kao što je to bilo i do sada.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana