Planinar povrijeđen na planini Prenj zbrinut u Kliničkom centru Sarajevo

Srna
Planinar povrijeđen na planini Prenj zbrinut u Kliničkom centru Sarajevo

SARAJEVO - Povrijeđeni mladi planinar Amer Keskin uspješno je transportovan sa planine Prenj, odakle je helikopterom prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu /KCUS/.

Brzim reagovanjem mladiću je pružena prva pomoć i, srećom, nema teže povrede, javio je portal “Avaz”.

Gorska služba spašavanja /GSS/ Federacije BiH /FBiH/ saopštila je da je povrijeđenog planinara transportovao helikopter Oružanih snaga /OS/, iako su prethodno četiri i po sata čekali naredbu za polijetanje, nakon čega su se za pomoć obratili Helikopterskom servisu Republike Srpske, koji se odazvao pozivu i odmah uputio helikopter.

Iz GSS navode da su prvo uspješno transportovali planinara do Barnog dola i Planinarskog bivka, odakle su, u saradnji sa organizatorom pohoda, pozvali helikopterski servis Republike Srpske da izvrši evakuaciju unesrećenog sa planine do kliničkog centra.

“U međuvremenu, nakon četiri sata i trideset minuta čekanja, i helikopter OS je dobio naredbu za polijetanje, te su oba helikoptera došla na lice mjesta i pružili neophodni transport unesrećenom. Helikopter OS se nalazi na putu prema Kliničkom centru sa povrijeđenim planinarom”, navedeno je u saopštenju.

Na planini Prenj u mjestu Lupoglav Amer Keskin učestvovao je u Memorijalnom pohodu “Lupoglav 2020” sa više od 200 ljudi. On se okliznuo i pao, pa je zadobio višestruke povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana