Peulić: Traže podatke o poslodavcima

D .O.
Peulić: Traže podatke o poslodavcima

Banjaluka - Predsjednici deset granskih sindikata realnog sektora iz Saveza sindikata RS uputiće pismo ministru rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Dušku Milunoviću radi dostavljanja podataka o tome ko je sve registrovan od udruženja poslodavaca, kako bi se otvorili relevantni pregovori o pitanjima granskih kolektivnih ugovora.

Poručeno je to u petak nakon sindikalnog sastanka u Banjaluci. Predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva RS Tane Peulić kaže da da sindikati smatraju da ne bilo relevantno ako bi neko od poslodavaca ko nije registrovan potpisao granski kolektivni ugovor.

- Smatramo da usaglašavanje i potpisivanje granskih kolektivnih ugovora treba obavljati samo sa registrovanim udruženjima poslodavaca - istakao je Peulić i dodao da se nisu ni pojavili predstavnici udruženja poslodavaca koji su pozvani na taj sastanak.

On je rekao da je, u najmanju ruku, bio red odazvati se radi dogovaranja i razgovora, te da to što se nisu odazvali na tri sastanka govori o tome koliko poslodavci uvažavaju socijalne partnere - predstavnike radnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana