Petrović: Proizvodni bilans biće povećan za 30 odsto

Srna
Petrović: Proizvodni bilans biće povećan za 30 odsto

BANjALUKA - Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović rekao je da će proizvodni bilans ovog preduzeća biti povećan za 30 odsto realizacijom šest aktuelnih projekata izgradnje energetskih objekata iz obnovljivih izvora.

Tokom radnog sastanka uprava "Elektroprivrede Republike Srpske" i "Elektrokrajine" u Banjaluci, Petrović se osvrnuo na stanje na regionalnom i domaćem tržištu električne energije, te naglasio pozitivnu poziciju "Elektroprivrede Srpske" u tim procesima.

Petrović je ocijenio je da je Uprava "Elektrokrajine" Banjaluka sa direktorom Draganom Čavićem u proteklom periodu sprovela mnoge pozitivne aktivnosti i imala domaćinski pristup u uređenju stanja u ovom preduzeću, zbog čega i dalje ima njegovu podršku.

Čavić je naglasio da je ovo preduzeće, uprkos mnogim izazovima, u protekle dvije godine uspjelo ostvariti pozitivan poslovni rezultat, zahvaljujući mjerama finansijske konsolidacije i smanjenja neproduktivnih rashoda, saopšteno je iz "Elektrokrajine".

Učesnici sastanka su se saglasili o potrebi sveobuhvatne rekonstrukcije i modernizacije distributivne mreže s ciljem dodatnog unapređenja kvaliteta isporuke električne energije i uvođenja svih korisnika u sistem daljinskog upravljanja.

Teme sastanka bili su planovi poslovanja "Elektroprivrede Republike Srpske" i "Elektrokrajine" za ovu godinu, te analiza stanja i poslovnih aktivnosti zavisnih preduzeća u okviru ovog sistema.

Na sastanku je konstatovano da su sva zavisna preduzeća u okviru Mješovitog holdinga "Elektroprivreda Republike Srpske" u 2022. godini ostvarila pozitivne poslovne rezultate, te je ukazano na ključne aktivnosti na realizaciji planova za ovu godinu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana