Petrović: Dok traju formalne procedure nema novca za košenje trave i sport

Srna
Foto: Info Bijeljina

BIJELjINA - U Bijeljini je sve stalo samo trava raste, proističe iz današnjeg obraćanja medijima gradonačelnika Ljubiše Petrovića, koji je najavio da neće biti finansiranja sportskih klubova ni košenja zelenih površina u gradu dok traju različite procedure - od tenderskih do sudskih.

Na pitanje novinara kada će trava biti pokošena sa javnih površina u gradu, Petrović je govorio o različitim smjenama Uprave u preduzeću “Komunalac” i rekao da nakon niza godina ova gradska firma nije ni prošla na tenderu jer je komisija utvrdila da nisu kvalifikovani za taj posao, te naveo da traje žalbeni postupak.

Petrović je kritike zbog nepokošene trave na javnim površinama u gradu nazvao kreiranjem nezadovoljstva kod građana.

On je rekao da je Ustavnom sudu Republike Srpske podnio inicijativu za ocjenu ustavnosti odluka o budžetu grada i o njegovom izvršenju, koji je usvojen posljednjeg dana zakonskog roka u martu, tvrdeći ponovo da su nelegalni usvojeni amandmani.

Probleme je najavio i u radu gradskih preduzeća “Vodovod i kanalizacija” i “Vode Bijeljina” - u prvom slučaju je uvedena eksterna revizija da se ispita zakonitost poslovanja, a u drugom slučaju je Gradska uprava, umjesto tražene pomoći od 136. 000 KM, zbog sudske presude podnijela krivičnu prijavu i iznijela sumnju u namještanje tendera.

Gradonačelnik je rekao da ne blokira rad sportskih klubova u Bijeljini i da navija za sve njih, te naveo da je prošle godine prva uplata za sport iz budžeta grada bila 3. aprila, ali je najavio da neće ispoštovati zaključak skupštinskog Savjeta za sport o interventnoj isplati sportskih klubovima, nazivajući zaključak nezakonitim.

Prema njegovim riječima, isplata novca sportskim klubovima uslijediće kada se ispoštuju pravne procedure, prvo izmjena pravilnika, koja čeka na objavu u Službenom glasniku možda u toku sedmice, pa sjednica Savjeta za sport i odluka o raspodjeli sredstava.

Petrović je u obraćanju novinarima rekao i da “ima more” slučajeva nepravilnosti kod zapošljavanja u Gradskoj upravi Bijeljina, gdje nisu poštovane procedure i da su Republičkom inspektoratu poslali zahtjev da se utvrdi da li su radni odnosi zakonito osnovani.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana