Petak obustava saobraćaja putničkih vozova na prelazu Zalužani

Srna
Petak obustava saobraćaja putničkih vozova na prelazu Zalužani

DOBOJ - "Željeznice Republike Srpske" /ŽRS/ najavljuju da će u petak, 9. juna, doći do obustave saobraćanja putničkih vozova na dijelu pruge između stanica Banjaluka-Ramići zbog infrastrukturnih radova na putnom prelazu Zalužani na području Banjaluke.

Iz ŽRS-a navode da su u periodu radova za korisnike putničkog željezničog saobraćaja obezbijedili organizovan autobuski prevoz na relaciji Banjaluka-Ramići-Banjaluka.

"Trenutno se izvode građevinski radovi na sanaciji trupa pruge, zamjeni pragova i ugradnji gumenih patosnica", navodi se u saopštenju.

Iz ŽRS-a podsjećaju da su na putnom prelazu Zalužani prošlog mjeseca počeli radovi na modernizaciji i osiguranju putnog prelaza elektronskim uređajem sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima.

Unapređenje, modernizaciju i podizanje višeg nivoa bezbjednosti na putnim prelazima, "Željeznice" realizuju u skladu sa finansijskim mogućnostima i planom aktivnosti na povećanju bezbjednosti odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja preko putnih prelaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana