Penzionerima u Srpskoj sutra počinje isplata martovskih penzija

Srna
Penzionerima u Srpskoj sutra počinje isplata martovskih penzija

BANjALUKA - U Republici Srpskoj sutra će početi isplata martovskih penzija, za šta će Ministarstvo finansija doznačiti 95 miliona KM.

Iz Ministarstva obavještavaju javnost, komercijalne banke u Republici Srpskoj i preduzeće "Pošte Srpske" da će sutra doznačiti neophodna sredstva za isplatu penzija korisnicima i van Srpske.

S ciljem olakšavanja isplate penzija i ostalih primanja za vrijeme trajanja vanrednog stanja uzrokovanog pandemijom virusa korona, korisnicima prava je omogućeno podizanje novčanih sredstava sa bankovnog računa uz jednokratnu punomoć lica od povjerenja ili ličnim odlaskom u banku, koja je obavezna organizovati radno vrijeme kada je licima starijim od 65 godina dozvoljeno kretanje.

Ministarstvo finansija objavilo je na internet stranici instrukciju o načinu privremene isplate penzija, invalidnina, socijalnih davanja i sličnih primanja sa bankovnih računa za lica sa navršenih 65 i više godina života koja su pod trenutnom zabranom ili ograničenim kretanjem zbog sprječavanja širenja virusa korona, kao i obrazac punomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana